Vluchten boeken via Google - Reizen Help (2024)

Als je een vlucht zoekt op Google, heb je vaak de mogelijkheid om te boeken via de website van een luchtvaartmaatschappij of online reisbureau. Soms kun je Boeken op Google gebruiken, zodat je je transactie bij de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau afrondt zonder Google te verlaten. Google fungeert uitsluitend als tussenpersoon om je gegevens beveiligd door te geven aan de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau en is geen partij in de transactie.

Als je bent ingelogd op je Google-account, kun je snel en veilig boeken met de contact- en betalingsgegevens die zijn opgeslagen in je account.

Vluchten boeken via Google

Belangrijk: Alle boekingen worden rechtstreeks uitgevoerd door de betreffende luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau. Google verkoopt geen vliegtickets en is geen partij in je boekingstransactie.

  1. Zoek op Google naar vluchten.
  2. Nadat je een vlucht hebt geselecteerd, kies je indien beschikbaar de optie Boeken op Google.
  3. Voer de passagiersgegevens in, zoals volledige naam, gender, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres.
  4. Klik op Doorgaan.
    • Tip: Je kunt een e-mail van Google krijgen zodra we je bestelling hebben verwerkt, maar je boeking is pas bevestigd nadat je een bevestiging van de luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau hebt gekregen.
  5. Kies een opgeslagen betaalmethode of voer een nieuwe in en selecteer Doorgaan.
  6. Mogelijk wordt nu de optie Stoelen kiezen getoond. Klik op Stoelen toevoegen om je stoelen te kiezen voordat je de reservering afrondt.
    • Tip: Ook nadat je hebt geboekt, kun je nog stoelen selecteren op de website van de luchtvaartmaatschappij.
  7. Selecteer stoelen voor elke passagier en elk reisgedeelte en klik daarna op Klaar.
  8. Check zorgvuldig je persoonsgegevens en je reisschema.
  9. Klik op Boeken.
  10. Google geeft je reizigers- en betalingsgegevens op een veilige manier door aan de luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau.

Na het boeken

  • Zodra je boeking is verwerkt, krijg je een bevestigingsmail van de luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau.
  • De betreffende luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau is verantwoordelijk voor je boeking en biedt support bij onder andere wijzigingen, annuleringen en de afhandeling van claims of klachten over je vlucht.

Betaalmethoden en transactiegegevens

Gewoonlijk wordt het bedrag in rekening gebracht wanneer je boeking wordt bevestigd. Sommige luchtvaartmaatschappijen en online reisbureaus plaatsen een tijdelijke reservering op je kaart tijdens de verwerking van je boekingsverzoek.

Geaccepteerde betaalmethoden

Je kunt betalen met de ondersteunde creditcards en betaalpassen die tijdens het boekingsproces worden weergegeven.

Hoe transacties worden getoond op je bankafschrift

Op je bankafschrift zie je een bedrag dat in rekening is gebracht door de luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau, niet door Google.

Geschillen over in rekening gebrachte bedragen

Google verwerkt geen betalingen voor vluchten. Neem bij vragen contact op met de luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau. Je vindt de naam en contactgegevens van de boekingspartner in de e-mail(s) die je ter bevestiging van je boeking hebt gekregen.

Informatie over je boeking

Google stuurt je een e-mail als je boeking is gelukt, tenzij de boekingspartner iets anders heeft aangegeven. Dit is geen bevestigingsmail. De luchtvaartmaatschappij of boekingspartner die verantwoordelijk is voor je boeking, stuurt je een bevestigingsmail. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij of boekingspartner als je na 24 uur nog geen bevestiging hebt gekregen.

Tip: Check je spammap als je binnen 24 uur geen bevestigingsmail hebt gekregen.

Je reservering wijzigen of annuleren

Als je je reservering wilt wijzigen of annuleren, neem je rechtstreeks contact op met de luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau.

Als je geen e-mail met een bevestigingscode hebt gekregen

  • Check de spammap.
  • Als je de vlucht hebt geboekt via Google en niet via de website van een luchtvaartmaatschappij of online reisbureau, kun je via dit formulier contact met ons opnemen voor hulp.
  • Als je de vlucht hebt geboekt via de website van een luchtvaartmaatschappij of online reisbureau, neem je voor hulp rechtstreeks contact op met deze partij.

Stoelen, voorzieningen en bagage

Vooraf betalen voor bagage

Soms kun je eventuele kosten voor bagage vooraf betalen in de laatste stap van het boekingsproces. Selecteer hiervoor Bagage toevoegen.

Anders ga je naar de website van de luchtvaartmaatschappij nadat je de boekingsbevestiging hebt gekregen. Voer je achternaam en bevestigingscode in en selecteer de bagagekosten die je vooraf wilt betalen.

Stoelen kiezen

Ga nadat je de boekingsbevestiging hebt ontvangen naar de website van de luchtvaartmaatschappij. Geef je achternaam en bevestigingscode op en kies beschikbare stoelen in je prijsklasse.

Vragen over huisdieren en voorzieningen van luchtvaartmaatschappijen

Neem rechtstreeks contact op met de luchtvaartmaatschappij. Elke luchtvaartmaatschappij heeft andere voorzieningen en andere regels voor huisdieren.

Tarieven voor ingecheckte bagage en beperkingen voor handbagage

Elke luchtvaartmaatschappij heeft andere regels en tarieven voor ingecheckte bagage en eventuele beperkingen voor handbagage of het gebruik van bagagevakken boven de stoelen. Neem bij vragen hierover rechtstreeks contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Overige vragen

Neem voor hulp eerst rechtstreeks contact op met de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau. Als je al contact hebt opgenomen met de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau en nog steeds hulp nodig hebt, kun je contact met ons opnemen.

Algemene Voorwaarden voor je boeking

Je gebruik van Boeken op Google valt onder het Privacybeleid van Google en de Servicevoorwaarden voor boeken met Google Zoeken naar vluchten.

Op reserveringen zijn de algemene voorwaarden voor boekingen van de betreffende luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau van toepassing.

Vluchten boeken via Google - Reizen Help (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6389

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.