Hoe je met Google Vluchten de beste tarieven vindt (2024)

Google Vluchten biedt functies waarmee je de beste tarieven kunt vinden voor je reisdatums.

Wanneer je naar vluchten zoekt, sorteert Google Vluchten de resultaten automatisch op Beste vluchten. De vluchten met de beste verhouding tussen prijs, duur, tijdstip en andere factoren staan bovenaan. Er zijn ook andere tools waarmee je naar het beste tarief kunt zoeken.

Zo sorteren we Beste vluchten voor je heenreis

Deze vluchten worden gesorteerd op de beste combinatie van prijs en gemaksfactoren, zoals de duur, het aantal tussenstops en of je bij het overstappen naar een andere luchthaven moet. We kunnen ook rechtstreekse reisschema's opnemen van luchtvaartmaatschappijen waarvan we geen prijsinformatie hebben, maar deze reisschema's staan altijd op de laagste positie.

Voor de selectie van deze resultaten heeft Google Vluchten aanbiedingen van meer dan 300 reispartners vergeleken, waaronder luchtvaartmaatschappijen, online reisbureaus en verzamelsites. De resultaten tonen mogelijk niet alle beschikbare aanbiedingen.

Reispartners betalen Google niet voor een plaats in de lijst met vluchten. Ook heeft de relatie van Google met deze partners geen invloed op de volgorde in de lijst.

Zo sorteren we Andere vluchten voor je heenreis

We sorteren deze vluchten in oplopende volgorde op basis van prijs. Reisschema's zonder prijzen staan na alle resultaten die wel een prijs hebben.

Zo sorteren we links van boekingspagina's

Het algoritme van Google Vluchten dat links rangschikt, houdt rekening met meerdere factoren met verschillende wegingen, zoals:

  • Of de link een prijs bevat.
  • De prijs die de partner op Google Vluchten aanbiedt.
  • Of de link van een luchtvaartmaatschappij of van een online reisbureau is.
    • Uit gegevens van Google blijkt dat gebruikers de voorkeur geven aan links van luchtvaartmaatschappijen, maar Google wil links van zowel luchtvaartmaatschappij als online reisbureaus aanbieden bij de topresultaten.
  • Het type en de kwaliteit van de link, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen deep links en minder specifieke links.
    • De gebruiker hoeft het reisschema niet opnieuw te selecteren op de website van de partner.
  • Of de link die is geïntegreerd in Google Vluchten naar een website leidt die geschikt is voor mobiele apparaten.

Waarom sommige prijzen groen zijn

We houden bij de rangschikking van vluchten en boekingslinks rekening met verschillende factoren, maar we begrijpen dat de prijs voor veel gebruikers een heel belangrijke factor is. We geven de meest betaalbare vluchten en boekingsopties een groen lettertype, zodat je deze opties makkelijker kunt vinden.

Welke vluchten en boekingsopties het voordeligst zijn, bepalen we op basis van het totale aantal beschikbare opties en de prijs vergeleken met de goedkoopste optie.

Weten wanneer je het best vluchten kunt boeken

Hoe je met Google Vluchten de beste tarieven vindt (1)Het gedeelte Tips kan aangeven of het om een goede aanbieding gaat.

  • Het is onwaarschijnlijk dat de prijzen dalen voordat je boekt: Je ziet deze tip als Google Vluchten met een hoge mate van zekerheid voorspelt dat de prijzen voor de reis niet zullen dalen tussen het moment van je zoekopdracht en het vertrek van de vlucht. Deze voorspelling is gebaseerd op een analyse van de prijstrends van eerdere vluchten en er is altijd een kans dat prijsontwikkelingen niet met onze verwachtingen overeenkomen. (Op mobiele apparaten zie je deze opmerking misschien in het gedeelte Snel boeken.)
  • Prijzen zijn lager dan normaal: Deze tip geeft aan dat de prijzen voor de reis aanzienlijk lager zijn dan verwacht. Deze voorspelling is gebaseerd op een analyse van eerdere prijzen voor vergelijkbare reizen. Als je op de tip klikt, kun je checken op basis van welke factoren Google Vluchten heeft vastgesteld dat de prijs lager is dan normaal.
  • Prijzen stijgen waarschijnlijk: Hiermee wordt aangegeven dat de prijzen de komende dagen waarschijnlijk met een bepaald bedrag stijgen. Deze tip wordt getoond als Google Vluchten met grote zekerheid kan voorspellen dat de prijzen zullen stijgen en met hoeveel. Deze voorspelling is gebaseerd op een analyse van de prijstrends van eerdere vluchten en er is altijd een kans dat prijsontwikkelingen niet met onze verwachtingen overeenkomen. (Op mobiele apparaten staat deze opmerking misschien onder Nu boeken.)

Weten wanneer en waarheen je het best kunt vliegen

  • Datums: Je merkt misschien dat de vluchtprijzen anders zijn als je een andere dag van de week kiest. Als je op Datums klikt, kun je checken op welke reisdatums de tarieven het laagst zijn.
  • Prijsgrafiek: Als je reisdatums niet vastliggen, kun je op Prijsgrafiek klikken om tarieftrends per week of maand te checken. In dit gedeelte kun je je ook aanmelden om vluchten en prijzen te volgen.
  • Luchthavens: In het gedeelte Luchthavens staat mogelijk de opmerking dat de tarieven bij andere luchthavens lager zijn en kun je deze tarieven checken.

Gerelateerde bronnen

  • Vluchten en prijzen volgen
  • Vliegtickets zoeken op Google Vluchten
  • Vluchtprijzen filteren op bagagekosten
Hoe je met Google Vluchten de beste tarieven vindt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6387

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.