Den Internationale Matematikolympiade (2024)


2023: To bronzemedaljer og tre hædrende omtaler

Den Internationale Matematikolympiade (1)

Danmark fik to bronzemedaljer og tre hædrende omtaler ved DenInternationale Matematikolympiade i Chiba i Japan.

Luna Skjernaa Mygind og Daniel Pham Nguyen fik bronzemedalje, og igen i år blev Danmark bedste nordiske land

Det danske hold bestod af
Luna Skjernaa Mygind TEKNISK GYMNASIUM Skanderborg),
Daniel Pham Nguyen (Marie Kruses Skole),
Andreas Arnfred Nielsen (HTX Roskilde),
Theodor Boaz Pedersen (Vejle Tekniske Gymnasium),
Jeppe Skaunborg (Tornbjerg Gymnasium),
Maia Reffs Vistisen (Rungsted Gymnasium).

Hjemmeside


Om Den Internationale Matematikolympiade

Den Internationale Matematikolympiade afholdes hvert år i julimåned. Ca. 100 lande deltager. Hvert land stiller med et hold på optil 6 personer. Deltagerne må ikke være indskrevet på et universiteteller en videregående uddannelse, og de må ikke være fyldt 20 år nårkonkurrencen afholdes.

Deltagerne bliver på hver af de to konkurrencedage stillet over for3 yderst vanskelige opgaver, som de har fire en halv time til atløse. Hver opgave vurderes til 7 point. Der kan således maksimaltopnås 42 point.

Her er en hjemmeside med genrelle oplysninger om IMO og en oversigt over deltagere og resultater gennem årene.

Det danske hold udtages normalt blandt vinderne af GeorgMohr-Konkurrencen. Efter udtagelsen deltager holdet iforskellige former for træning kulminerende meden uges træning sammen med holdene fra Finland,Norge og Sverige ved Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorøumiddelbart forud for olympiaden.

De næste olympiader holdes 2023: Japan. 2024: Ukraine. 2025: Australien.


2022: To bronzemedaljer og fire hædrende omtaler

Den Internationale Matematikolympiade (2)

Danmark fik to bronzemedaljer og fire hædrende omtaler ved DenInternationale Matematikolympiade i Oslo

Alle seks deltagere klarede sig virkelig flot så Danmark fik ensamlet score på 121, et stykke foran alle de andre nordiskelande og dansk rekord.

Mikkel Haagh og Benjamin Hilton fik bronzemedaljer, og Mikkel var kun 1 point fra en sølvmedalje.

Det danske hold bestod af
Benjamin Hilton (H.C. Ørsted Gymnasiet, Lyngby),
Bodil Kondrup Vedel (Marie Kruses Skole),
Daniel Pham Nguyen (Marie Kruses Skole),
Elias Rasmussen Lolck (H.C. Ørsted Gymnasiet, Ballerup),
Malte Kildelund Rosenkilde (NEXT - Sukkertoppen Gymnasium),
Mikkel Sigurd Ebbesen Haagh (Marie Kruses Skole).

Hjemmeside


2021: En bronzemedalje og tre hædrende omtaler

Den Internationale Matematikolympiade (3)

Johan Skak fik en bronzemedalje og Mikkel Haagh, Magnus Ridder Olsen og Søren Skeie fik hædrende omtale.

I stedet for St. Petersborg, hvor over 100 lande skulle havet været samlet til olympiaden, gik turen til Sorø hvor de Nordiske lande holdt olympiaden sammen. Alle deltagere verden over blev udfordret med de samme svære opgaver overvåget af de russiske værter der gjorde en stor indsats for at olympiaden kunne gennemføres på en god og retfærdig måde. Vi håber at pandemien næste år er så meget under kontrol at vi igen kan mødes med hele verden.

Det danske hold bestod af Albert Brovang Banke (Rysensteen Gymnasium),Hugo Lauritsen (Ingrid Jespersens Gymnasieskole), Johan Skak (Sankt Annæ Gymnasium),Magnus Ridder Olsen (Gl. Hellerup Gymnasium),Mikkel Haagh (Marie Kruses Skole) og Søren Lund Skeie (Frederiksberg Gymnasium).


2020: 3 bronzemedaljer og 3 hædrende omtaler

Den Internationale Matematikolympiade (4)

Igen i år løb Danmark med tre medaljer. Rejsen skulle være gået tilSt. Petersborg, men i stedet måtte det danske hold tage konkurrencenfra dansk jord. En af de største oplevelser ved olympiaden ud over deutroligt udfordrende opgaver, er samværet med ligesindede fra heleverden, og det måtte holdet desværre undvære pga. pandemien.

Konkurrencen forløber over to dage, hvor deltagerne hver dag har4,5 timer til at løse tre utroligt krævende opgaver. Jingdan Hua, dervar med til olympiaden for tredje gang, fortæller om opgaverne: ''Detvar nogle udfordrende opgaver som krævede kreativitet og tålmodighed;at arbejde med en opgave var lidt som at køre i en rutsjebane: igen ogigen steg forhåbningen om at løse opgaven med en ny ide, og igen ogigen kom skuffelsen, da ideen viste sig ikke at virke, men efter timer af gentagne forsøg lykkedes det heldigvis at komme igennem nogle af opgaverne.''

Bronzemedalervinder Johan Skak : ''Jeg synes det var en fantastiskoplevelse at deltage i matematikolympiaden. Det er mit første år somdeltager i det danske konkurrencematematik-miljø, og hele ''rejsen'' optil konkurrencen har været en formidabel oplevelse, og dog samtidigpræget af udfordring og til tider modgang.''

Den Internationale Matematikolympiade (5)

Det danske hold er udtaget via Georg Mohr-Konkurrencen, DenNordiske Matematikkonkurrence og flere svære tests, og de har på deresvej til olympiaden brugt mange timer fordybet i svære matematiskeproblemstillinger. Både på camps med andre, der kæmpede om en plads påolympiadeholdet, og derhjemme.

Magnus Ridder Olsen fra Gl. Hellerup Gymnasium fortæller om sin vej til bronzemedaljen: ''Det med at kigge på svære opgaver er lidt en hårfin balance. Nogen gange er det meget motiverende, at man hele tiden føler man bare kommer lidt tættere på. At man bruger alt sin tankekraft på bare at bevæge sig det lille skridt mod konklusionen. Det er så også en af de fedeste fornemmelser når man så endelig kommer i mål med en rigtig svær opgave. Andre gange kan de svære opgaver også skyde en ned. Hvis man føler man kommer absolut ingen vegne mister man hurtigt alt motivation for at kigge videre på opgaven. Det var det der skete for mig i opgave 2 på første konkurrencedag. Jeg følte bare jeg sad fast og ikke kunne komme nogen vegne. Det var megafrustrerende. Anden dag mødte jeg endnu en svær opgave, nemlig opgave 5. Da tiden var ved at være gået, tænkte jeg at skrive lidt ned på papiret for at se, om jeg kunne få et par enkelte point. Mens jeg skrev det ned, indså jeg langsomt løsningen til opgaven. Det var som at gå i en tæt skov og så pludselig begynde at kunne ane antydningen af en sti. Denne vej prøvede jeg så at løbe ned ad, og skrev alt hvad jeg kunne ned direkte på det papir man afleverede. Til sidst nåede jeg også i mål og fik også fuldt point for min løsning.''

Det danske hold: Daniel Anker Hermansen (Tradium Handelsgymnasiet Mariagerfjord), Jingdan Hua (Kruses Gymnasium), Johan Skak (Sankt Annæ Gymnasium), Magnus Ridder Olsen (Gl. Hellerup Gymnasium), Malthe David Søholm Mejlsted (H.C. Ørsted Gymnasiet, Lyngby) Mikkel Sigurd Ebbesen Haagh (Kruses Gymnasium), samt lederne Alexander Christgau og Kirsten Rosenkilde.

Hjemmeside


2019: Suverænt dansk resultat

Den Internationale Matematikolympiade (6)

Det danske hold fik den bedste placering til Den Internationale Matematikolympiade nogensinde. Marius Fischer fra Roskilde Gymnasium fik sølv, og Alex Villaro Krüger fra Kruses Gymnasium og Oskar Press Mathiasen fra Egå Gymnasium fik bronze, mens de sidste tre deltagere fik hædrende omtale.

Til Matematikolympiaden kæmper man om at løse ekstremt svære og udfordrende opgaver som er meget langt fra de standardopgaver eleverne ser i dagligdagens gymnasieundervisning. Opgaverne kræver at man er nytænkende og anvender teori på en kreativ måde. I år fik deltagerne bl.a. en kompliceret opgave om venskabsstrukturer i sociale netværk.

Danmark stillede i år med et erfarent hold hvor fire havde været til olympiaden før, og hvor de alle seks har trænet matematisk problemløsning gennem flere år. Olympiaden handler ikke kun om medaljer, men er også et sted hvor deltagerne får venner fra hele verden med samme interesse som dem selv.

Det danske hold bestod af Alex Villaro Krüger (Kruses Gymnasium), Marius Christian Fischer (Roskilde Gymnasium), Oskar Press Mathiasen (Egå Gymnasium), Magnus Christian Ring Merrild (Herning Gymnasium), Mikkel Sigurd Ebbesen Haagh (Marie Kruses Skole), Jingdan Hua (Kruses Gymnasium), samt lederne Alexander Christgau og Kirsten Rosenkilde.

Hjemmeside


2018: Tre bronzemedaljer til Danmark til IMO i Rumænien

Den Internationale Matematikolympiade (7)

Danmark opnår det bedste resultat ved den internationale matematikolympiade siden 2011. De seks danske deltagerne har trænet hårdt igennem lang tid og den sidste uge op til olympiaden sammen med Finland, Island, Norge og Sverige på Astra* i Sorø. Det hårde arbejde bar frugt til olympiaden hvor Alex, Marius og Jingdan vandt flotte bronzemedaljer. De knækkede hver især flere af de ekstremt svære opgaver!

De nordiske lande har aldrig før samlet fået så mange medaljer, og særligt svenskerne var enormt stærke og vandt den første nordiske guldmedalje siden Danmark vandt guld i 2010.

Udover den svære matematik har danskerne hygget sig i Cluj i Rumænien, hvor olympiaden blev afholdt, med de unge matematikere fra de over 100 andre lande i hele verden.

Det danske hold bestod af Alex Villaro Krüger (Kruses Gymnasium),Honghao Liu (Gl. Hellerup Gymnasium), Iustin Beldie (Nyborg Gymnasium),Jingdan Hua (Kruses Gymnasium),Magnus Christian Ring Merrild (Herning Gymnasium) ogMarius Christian Fischer (Roskilde Gymnasium). Holdet blev ledet af KirstenRosenkilde og Frederik Ravn Klausen.


2017: En bronzemedalje til IMO i Brasilien, Rio de Janerio

Den Internationale Matematikolympiade (8)

Danmark fik den bedste relative placering siden 2011, og forførste gang vandt alle danskere en pris for at løse en opgave!

Iustin Beldie (Nyborg Gymnasium) fik bronzemedalje, og Alex Villaro Krüger (Marie Kruses Skole), Alice Ryhl (Erhvervsskolen Nordsjælland HTX i Hillerød), Jonathan Tilling Niemann (Aurehøj Gymnasium), Marius Christian Fischer (Roskilde Gymnasium) og Rasmus JuhlChristensen, (Viborg Katedralskole) fik alle hædrende omtale.

Danmark blev andet bedste nordiske land kun overgået af Sverige. Holdet blevledet af Asbjørn Nordentoft og Frederik Ravn Klausen. Den 58. IMO blev afholdet i Rio de Janerio 16.-23. juli2017.


2016: Hædrende omtale til to danske deltagere

Den Internationale Matematikolympiade (9)

Den 57. IMO blev afholdt i Hong Kong 9.-16. juli 2016. Ingen danskedeltagere fik desværre medalje, men Mads og Alexander var med 14 pointtæt på de 16 point der skulle til for at få bronze. Både Alexander ogMads fik hædrende omtale for en fuldstændig løsning.

Antallet afdeltagende lande nåede op på 109, hvilket er rekordhøjt. USA kom på enimponerende førsteplads blandt de over hundrede lande.

Det danske hold bestod i år af (fra venstre): Jan Agentoft(viceleder), Iustin Beldie fra Nyborg Gymnasium, Alex Villaro y Krügerfra Marie Kruse Skole, Nicolai Sebastian Carstensen fra MunkensdamGymnasium, Mads Bjerge Christensen fra Midtsjællands Gymnasieskoler, Jonathan Tilling Niemann fra Aurehøj gymnasium,Alexander Christgau fra Gl. Hellerup Gymnasium, Kirsten Rosenkilde (leder).


2015: To bronzemedaljer

Den Internationale Matematikolympiade (10)

Den 56. IMO blev afholdt i Ciang Mai i Thailand 4.-16. juli 2015.

Det danske hold bestod af:

Alexander Christgau fra Gl. HellerupGymnasium, Matias Frank Jensen fra Rødkilde Gymnasium,Emil Skovgaard Lund fra Favrskov Gymnasium,Eigil Fjeldgren Rischel fra Lyngby Tekniske Gymnasium, Stine Valgreen fra Christianshavns Gymnasium, Mads Bach Villadsen fra Mariagerfjord Gymnasium.

Holdet blev ledet afAsbjørn Nordentoft og Kirsten Rosenkilde.

Eigil og Mads fik bronzemedaljer, og Stine fik honourable mentionfor fuldstændig løsning af én opgave.


2014: To bronzemedaljer

Den Internationale Matematikolympiade (11)

Ved den 55. IMO den 3.-13. juli 2014 i Cape Town, Sydafrika, fik fraDanmark Jakob Bæk Tejs Knudsen, Marie Kruses Skole, og MortenKonggaard Schou, Vejle Tekniske Gymnasium, bronzemedalje.

Det danske hold bestod foruden Jakob og Morten af Benjamin Klahn,Aabenraa Statsskole, Eigil Rischel, Lyngby Tekniske Gymnasium, StineValgreen, Christianshavns Gymnasium, og Mads Bach Villadsen,Mariagerfjord Gymnasium. Ledere var Kirsten Rosenkilde og Jan AgentoftNielsen.


2013: Hædrende omtale til tre danske deltagere

Den Internationale Matematikolympiade (12)

Ved den 54. IMO den 18.-28. juli 2013 i Santa Marta, Colombia, fikde danske deltagere Peter, Frederik og Simon hædrende omtale for athave fået fuldt point i en opgave. Der var desværre ingen medaljer tilDanmark, og vi måtte også se os slået af flere af de andre nordiskelande. Danmark placerede sig som nummer 77 ud af 97 deltagende lande et resultat der ligger noget under tidligere års præstationer.

Bedste land blev Kina efterfulgt af Sydkorea og derefter USA. Ingendeltager opnåede det højst mulige pointtal 42, men to deltagere frahenholdsvis Kina og Sydkorea fik 41 point.

Det danske hold bestod af Frederik Ravn Klausen, Gl. HellerupGymnasium, Jakob Bæk Tejs Knudsen, Marie Kruses Skole, AlexanderTångberg Kristensson, Roskilde Gymnasium, Peter Michael ReichsteinRasmussen, Randers Tekniske Gymnasium, Simon Panella Pedersen,Favrskov Gymnasium og Søren Schunck Thomsen, Nørre Gymnasium. Det blevledet af Kirsten Rosenkilde og Sune Precht Reeh.


2012: Danmark igen bedste nordiske land

Den Internationale Matematikolympiade (13)

Ved den 53. IMO den 4.-16. juli 2012 i Mar del Plata, Argentina,var Danmark igen dét nordiske land som opnåede det højeste samledepointtal. Med 60 point af 252 mulige placerede vi os som nummer 61 af100 deltagende lande efterfulgt af Finland som nummer 65, Sverige somnummer 71, Norge som nummer 79 og Island som nummer 89. Bedste landblev Sydkorea efterfulgt af Kina og USA. Én deltager fra Singaporeopnåede det højst mulige poimttal 42.

Det danske hold bestod af Jan Christensen, Duborg-Skolen, JacobHastrup, Aurehøj Gymnasium, Asbjørn Nordentoft, Aurehøj Gymnasium,Sebastian Grønkjær Pedersen, Marie Kruses Skole, Peter MichaelReichstein Rasmussen, Randers Tekniske Gymnasium og Aluna Rizzoli,Næstved Gymnasium og HF. Det blev ledet af Kirsten Rosenkilde og SunePrecht Reeh.

Asbjørn fik bronzemedalje og Peter, Jacob, Aluna og Sebastianhædrende omtale for fuldstændig løsning af én af opgavesættets seksopgaver.


2011: Igen medaljer til danske deltagere: SØLV og BRONZE

Den Internationale Matematikolympiade (14)

Den 52. IMO blev afholdt 13.-24. juli 2011 i Amsterdam,Holland. Det danske hold bestod af Asbjørn Christian Nordentoft(Aurehøj Gymnasium, sølvmedalje), Anders Eller Thomsen (RisskovGymnasium, bronzemedalje), Jacob Hastrup (Aurehøj Gymnasium,honourable mention), Nicklas Myrthue Thorsen (Nærum Gymnasium,honourable emention), Jan Christensen (Duborg-Skolen) og Anders Aamand(Ingrid Jespersens Gymnasieskole). Det blev ledet af Kai Neergård ogSune Precht Reeh.

I konkurrencen deltog 564 deltagere fordelt på 101 lande. I åropnåede kun en enkelt deltager maksimumpoint på 42 point.

Når man sammentæller point for de enkelte deltagere fra hvert land,kan man sammenligne landene og se på IMO som en konkurrence mellemlande. Som så ofte før var Kina en klar vinder, i år med guldmedaljertil alle på holdet og i alt 189 point. USA blev nummer to og Singaporenummer tre med henholdsvis 184 og 179 point. Danmark placerede sig med76 point midt i feltet som land nr. 50. Danmark blev dermed bedstenordiske land foran Sverige med 69 point, Finland med 68 point, Norgemed 67 point og Island med 48 point.


2010: Første GULD og to gange BRONZE til Danmark!

Den Internationale Matematikolympiade (15)

IMO blev afholdt d. 2.-14. juli 2010 i Astana, Kasakhstan. Selveprøverne fandt sted d. 7. og 8. juli. Det danske hold bestod afNiklas Hjuler (Rungsted Gymnasium), Nikolaj P. I. Kammersgaard(Esbjerg Gymnasium og HF Kursus), Mathias Weirsøe Klitgaard (SanktAnnæ Gymnasium), Mathias Bæk Tejs Knudsen (Marie Kruses Skole),Mathias Kristensen (Esbjerg Gymnasium og HF Kursus) og Anders EllerThomsen (Risskov Gymnasium). Ledere for holdet var Jens-Søren KjærAndersen og Sune K. Jakobsen.

Årets resultat er det flotteste nogensinde for et dansk hold. Forførste gang nogensinde var der en guldmedalje til en dansk deltager,og derudover blev der givet to bronzemedaljer og to honourablemention:

Mathias Bæk Tejs Knudsen placerede sig på en 13. plads ud af de ialt 517 deltagere og fik en velfortjent guldmedalje, Nikolaj Kammersgaard og Anders Eller Thomsen fik bronzemedaljer, og Niklas Hjuler og Mathias Kristensen fik honourable mention

I alt deltog 96 lande. Kina indtog med sine 197 point en suveræn1. plads med Rusland og USA som nr. 2 og 3 med henholdsvis 169 og 168point. Danmark var med 90 point bedste nordiske land og fik en samletplacering som nr. 45. Det er bemærkelsesværdigt at det danske hold iden svære opgave 5 scorede lige så mange point ialt som vindernationenKina.

Læs artikel fra Berlingske Tidende Mathias regnede sig til OL-guld.


2009: SØLV og BRONZE til Danmark

IMO 2009 afholdtes d. 10.-22. juli 2009 i Bremen, Tyskland. Selveprøverne fandt sted d. 15. og 16. juli. Det danske hold bestod afNiels Olsen (Borupgaard Gymnasium), Mathias Bæk Tejs Knudsen (MarieKruses Skole), Rasmus Nørtoft Johansen (Ballerup Tekniske Gymnasium),Nikolaj Kammersgaard (Esbjerg Gymnasium og HF Kursus), PernilleHanehøj (Nærum Gymnasium) og Ben Braithwaite (HTX Vibenhus). Lederefor holdet var Jens-Søren Kjær Andersen og Sune Precht Reeh.

Igen i år var der fine medaljer til det danske hold: En sølvmedaljetil Mathias Tejs Knudsen, en bronzemedalje til Niels Olsen samt en "honourable mention" til Nikolaj Kammersgaard.

ranglisten kan man bl.a. se at Kina blev nr. 1 ved den uofficiellesammenligning mellem de 104 deltagende nationer. Alle seks deltagerevandt guldmedalje. Japan - med fem guldmedaljer - blev nr. 2, ogRusland - ligeledes med fem guldmedaljer - måtte i år nøjes med entredjeplads. Danmark placerede sig med sin plads nr. 57 umiddelbartunder Sverige og over de øvrige nordiske lande.


2008: To gange SØLV!

Den Internationale Matematikolympiade (16)

Medaljer er ingen selvfølge for danske olympiadehold. Et højdepunktvar 2005 med fire bronzemedaljer. Og den første og - hidtil - enestedanske sølvmedalje nogensinde blev uddelt i 1993. Men dette år erhistorisk:

To gange sølv: Sune K. Jakobsen og Asger Kjærulff Jensen vandt hver en sølvmedalje,og Tobias Madsen fik en "honourable mention". Til lykke til holdet!

IMO 2008 afholdtes d. 10.-22. juli 2008 i Madrid, Spanien. Selveprøverne fandt sted d. 16. og 17. juli. Det danske olympiadeholdbestod af Sune K. Jakobsen (CEUS, HTX), Asger Kjærulff Jensen (AarhusKatedralskole), Tobias Madsen (Aalborghus Gymnasium), MathiasBundgaard Svensson (Aalborg Katedralskole), Rasmus Nørtoft Johansen(Ballerup Tekniske Gymnasium), Niels Olsen (BorupgaardGymnasium). Ledere for det danske hold var Max Petersen og UlrikBuchholtz.


2007: En bronzemedalje og tre gange »honourablemention« til det danske hold

IMO 2007 afholdtes d. 23.-31. juli 2007 i Hanoi, Vietnam. Selveprøverne fandt sted d. 25. og 26. juli. Det danske olympiadeholdbestod af Sune K. Jakobsen (CEUS, HTX), Niccolo Skovgård Poulsen(Langkær Gymnasium og HF), Tobias Madsen (Aalborghus Gymnasium),Henrik Jacobsen (Odsherred Gymnasium), Asger Kjærulff Jensen (AarhusKatedralskole), Mathias Rosdahl Jensen (Amtsgymnasiet iRoskilde). Ledere for det danske hold var Anders Schack og HenrikNørregaard.

Det danske hold klarede sig pænt: Sune hjembragte en flotbronzemedalje, tæt på grænsen til sølv, og Niccolo, Tobias og Asgerfik hver en "honourable mention".

Højst scorende nation var Rusland, hvor fem af deltagerne fikguldmedalje og den sjette sølv. Det var også på det russike hold atårets bedste resultat, 37 point ud af ialt 42 mulige, blevopnået. Kina måtte i år nøjes med en andenplads med kun fire gangeguld og to gange sølv. På trediepladsen lå Vietnam. Danmark placeredesig som nr. 65 ud af de ialt 93 deltagende nationer.


2006: Ingen medaljer, men hædrende omtale

IMO blev afholdt 10.-18. juli i Ljubljana, Slovenien. Selve prøvernefandt sted d. 12. og 13. juli 2006. Det danske olympiadehold bestod afSune K. Jakobsen (CEUS, HTX), Anders Skovgaard Knudsen (OdenseTekniske Gymnasium), Niccolo Skovgård Poulsen (Langkær Gymnasium ogHF), Jesper Brandt Rasmussen (Gl. Hellerup Gymnasium), SebastianPaaske Tørholm (N. Zahles Gymnasieskole) og Steen Vester(Falkonergårdens Gymnasium). Ledere for det danske hold var ThomasKragh og Anders Schack.

I år var der ingen medaljer til det danske hold, men dog en enkelt"honourable mention" til bedste danske deltager Jesper BrandtRasmussen.

Traditionen tro var Kina den nation der klarede sig bedst, Ruslandlå på andenpladsen, mens USA i år måtte affinde sig med en femtepladsefter Korea og Tyskland. Danmark blev nr. 69 af de ialt 90 deltagendenationer. Tre deltagere af de ialt 499 scorede det maksimale pointtal42; disse deltagere kom fra Kina, Moldova og Rusland. Alle deltagerepå det kinesiske hold fik guldmedalje.

Se mere om IMO i Slovenien 2006


2005: 4 gange bronze til Danmark

Den Internationale Matematikolympiade (17)

Den 46. Internationale Matematikolympiade (IMO) blev afholdt iMerida, Yucatan, Mexico, den 8.-19. juli 2005. Selve prøverne blevafholdt den 13. og 14. juli.

Det danske hold bestod af Martin Wedel Jacobsen (Virum Gymnasium),Sune Nikolaj Precht Reeh (Borupgaard Amtsgymnasium), Eske Sparsø(Gladsaxe Gymnasium), Morten Kjær Poulsen (Marselisborg Gymnasium),Mikkel Abrahamsen (Odsherred Gymnasium), Drees Nors Andersen(Brønderslev Gymnasium). Ledere: Max Petersen (BorupgaardAmtsgymnasium) og Thomas Kragh (studerende ved AarhusUniversitet).

Med 4 bronzemedaljer placerede Danmark sig bedre end i mange år. Defire medaljevindere var Martin W. Jacobsen (der også vandt bronzesidste år), Sune Reeh, Eske Sparsø og Morten Poulsen.

I olympiaden deltog 514 elever fra 91 lande. Læs her hvordan en afde danske deltagere oplevede olympiaden:

Læs deltagerberetning

Ved den (uofficielle) sammenligning mellem landene blev Danmarknr. 44 af de 91 deltagende nationer. Danmark klarede sig bedre endalle de øvrige nordiske lande. Som sædvanlig lå Kina påførstepladsen. Af de seks deltagere fra Kina opnåede de femguldmedaljer og den sjette sølvmedalje. På andenpladsen ogtrediepladsen lå USA og Rusland.


2004: Bronze til Danmark

Den Internationale Matematikolympiade IMO blev i 2004 afholdt iAthen i perioden 4.-18. juli.

Danmark var repræsenteret med følgende 6 deltagere: Bo Chen(Gladsaxe Gymnasium), Thomas Dueholm Hansen (Esbjerg Gymnasium og HF),Martin Wedel Jacobsen (Virum Gymnasium), Søren Møller (Duborgskolen),Sune Nikolaj Precht Reeh (Borupgaard Amtsgymnasium), Eske Sparsø(Gladsaxe Gymnasium)

Bedst af de danske deltagere blev Martin W. Jacobsen, som med 20point kvalificerede sig til en bronzemedalje.

Ledere: Jens-Søren Kjær Andersen (Esbjerg Gymnasium) og AndersSchack-Nielsen (Studerende ved KU)

Den Internationale Matematikolympiade er en individuelkonkurrence. Ved den (uofficielle) sammenligning mellem landene blevDanmark nr. 68 af de 85 deltagende nationer. De 3 bedste nationer blevKina (med ialt 220p), USA (212p) og Rusland (205p). Fire deltagerenåede de maksimale 42 point. Disse deltagere kom fra Canada, Ungarn ogto fra Rusland. Kina var eneste nation hvor alle deltagerne fikguldmedaljer.

Se mere om IMO i Athen 2004


Webmaster:
. Sidst ændret:20/09-23 17:46.
Den Internationale Matematikolympiade (2024)

FAQs

How to get better at imo problems? ›

Regular practice is crucial! Make it a part of your daily routine to solve complex math problems. This consistent effort will pay off at the IMO, where you'll need to apply all your knowledge and skills to excel. To get a well-rounded preparation, also tackle problems from other prestigious math competitions!

How to solve math olympiad problems? ›

Divide the problem into smaller steps and solve each part individually. Seek Patterns and Symmetries : Patterns and symmetries often emerge in complex equations. Look for repetitions, cycles, or symmetrical structures that can be exploited to simplify the problem.

Did Terence Tao win IMO? ›

Terence Tao

He participated in three IMOs, culminating in a gold medal in 1987. He is a professor of mathematics at UCLA, having completed his PhD under Elias Stein at Princeton in 1996. His areas of research include harmonic analysis, PDE, combinatorics, and number theory.

Who solved the IMO 1988 problem 6? ›

From the Wikipedia page about Vieta jumping: Emanouil Atanassov, Bulgaria, solved the problem [assumed to be the most difficult one on the 1988 International Mathematics Olympiad] in a paragraph and received a special prize.

How to pass IMO olympiad? ›

The syllabus for the exam is a bit different from your academic syllabus and you can find out all about it here.
  1. Get The Expert Tutor. ...
  2. Learn Problem-Solving Skills. ...
  3. Practice past papers. ...
  4. Study Smart. ...
  5. Check Your Progress.

How hard is the International Math Olympiad? ›

They require no knowledge of higher mathematics such as calculus and analysis, and solutions are often elementary. However, they are usually disguised so as to make the solutions difficult. The problems given in the IMO are largely designed to require creativity and the ability to solve problems quickly.

How high is Terence Tao IQ? ›

Pictured above, Terence Tao is said to have the highest IQ score in the world currently, with an impressive score of between 225-230. If the Chinese-American mathematician scored 230 he is definitely out in front. Effectively tying for the title, though, is Marilyn Vos Savant.

What is the IQ of IMO winners? ›

It's a math competition, not an IQ test, so there will be a range of IQs. Generally, they're going to be around 170–180, but a 160 who'd spent even more time studying math from an even younger age and whose strengths are in symbolic, spatial and logical thinking could be that competitive.

Who got the highest marks in IMO? ›

High-scoring participants

Zhuo Qun Song, the most highly decorated IMO contestant with 5 golds and 1 bronze medal.

Why was the 1980 IMO Cancelled? ›

History. The first IMO was held in Romania in 1959. Since then it has been held every year except 1980. That year, it was cancelled due to internal strife in Mongolia.

Who was the first IMO? ›

The first International Mathematical Olympiad (IMO) was held in 1959 in Romania. It was originally intended for Eastern Bloc countries only, but since then the list has grown to over 90 of participating countries from all over the world.

What is root jumping? ›

Root jumping. In some case where the function )( xf is oscillating and has a number of roots, one may choose an initial guess close to a root. However, the guesses may jump and converge to some other root. For example for solving the equation. 0.

Can AI solve IMO problems? ›

The AI system - AlphaGeometry, in a benchmarking test of 30 Olympiad geometry problems, has solved 25 out of 30 problems from the IMO held between 2000-2022.

How are IMO problems selected? ›

Problem Selection

Eventually most of the problems on the Longlist are eliminated from consideration, and what is left is a shortlist, with a length between 26 problems and 32 problems, spread out across the topics of Algebra, Combinatorics, Geometry, and Number Theory. The six problems are then chosen out of these.

How do I get better at olympiad geometry? ›

It is very important to do as much investigation as you can. Try to relate as many angles and line segments as you can, even if you have several variables. Then look for similar or congruent triangles, parallel lines and so on. This on its own can be enough to solve some easier problems without even having to think.

How to get good at olympiad? ›

Olympiad Exam Preparation Tips
  1. Learn the Curriculum. Students need to be familiar with the Olympiad test syllabus before beginning their preparation. ...
  2. Organise Early. ...
  3. Daily Schedule. ...
  4. Establish Time Limits for Certain Subjects. ...
  5. Understand the Level of Difficulty of the Olympiad Exams.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5650

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.