Cinemark biedt $500 miljoen aan senior notes aan Door Investing.com (2024)

PLANO, Texas - Cinemark Holdings, Inc. (NYSE:CNK), een toonaangevende bioscooponderneming, heeft de prijs aangekondigd van een onderhandse emissie van senior notes door haar dochteronderneming, Cinemark USA, Inc. Het aanbod betreft een totaalbedrag van $500 miljoen aan 7,0% Senior Notes met looptijd tot 2032.

De obligaties zijn geprijsd tegen 100,000% van de hoofdsom plus opgelopen rente vanaf 18 juli 2024. De afronding van het aanbod zal naar verwachting plaatsvinden op 18 juli 2024, afhankelijk van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden.

De senior notes zijn ongedekt en worden gegarandeerd door bepaalde dochterondernemingen van Cinemark USA die ook verantwoordelijk zijn voor andere schulden van de onderneming of haar garantieverstrekkers. Dit aanbod is gericht op gekwalificeerde institutionele kopers in overeenstemming met Rule 144A onder de Securities Act en aan bepaalde niet-Amerikaanse personen in offshore transacties onder Regulation S.

Cinemark USA is van plan om de netto-opbrengst van dit aanbod te gebruiken voor de financiering van een overnamebod in contanten voor de aankoop van alle 5,875% senior obligaties die in 2026 vervallen. Daarnaast zullen de fondsen worden aangewend ter dekking van kosten en uitgaven in verband met zowel het aanbod als het overnamebod, waarbij het resterende bedrag zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.

De notes en hun garanties zijn niet geregistreerd onder de Securities Act of enige andere effectenwetgeving van een staat. Bijgevolg mogen ze niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten zonder registratie of vrijstelling van dergelijke vereisten.

Deze financiële stap maakt deel uit van de bredere strategie van Cinemark om haar schuldenportefeuille te beheren en haar activiteiten te financieren. Het bedrijf exploiteert een aanzienlijk aantal theaters in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika, die verschillende ervaringen voor klanten bieden, waaronder luxe zitplaatsen en geavanceerde schermformaten.

Het persbericht bevat ook toekomstgerichte uitspraken gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management. Deze verklaringen zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten afwijken, zoals veranderingen in inkomsten, uitgaven, winstgevendheid en de gevolgen van de COVID-19 pandemie en de stakingen van de schrijvers- en acteursgilden in 2023.

Beleggers wordt geadviseerd niet overmatig te vertrouwen op deze toekomstgerichte uitspraken, die alleen gelden op de datum waarop ze zijn gedaan. De informatie in dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Cinemark Holdings, Inc.

In ander recent nieuws is Cinemark Holdings het onderwerp geweest van positieve analistenaandacht. B.Riley heeft het aandeel Cinemark opgewaardeerd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel verhoogd naar $27,00. Deze verschuiving in het perspectief volgt op een herwaardering van het aandeel Cinemark. Deze verschuiving in perspectief volgt op een herbeoordeling van het vermogen van het bedrijf om terug te komen van de uitdagingen in de sector, waarbij een sterkere filmportefeuille in 2025 wordt verwacht om een herstel van de inkomsten uit box office te stimuleren.

Evenzo heeft Roth/MKM het aandeel Cinemark opgewaardeerd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel verhoogd naar $26,00. De upgrade werd toegeschreven aan verwachte verbeteringen in de box office prestaties, een succesvolle schuldreductie en de mogelijke herintroductie van kapitaalrendement voor aandeelhouders.

In termen van financiële prestaties rapporteerde Cinemark robuuste resultaten met bijna $ 580 miljoen aan inkomsten en $ 70 miljoen aan aangepaste EBITDA. Het bedrijf toonde ook financiële veerkracht door $ 150 miljoen aan COVID-gerelateerde schuld af te lossen. Ondanks een lichte daling van de kassa's in Noord-Amerika trokken populaire titels bijna 40 miljoen kijkers, wat duidt op een veelbelovende toekomst voor het bedrijf.

Tot slot werden de strategische initiatieven van het bedrijf om de bioscoopervaring te verbeteren en de plannen voor kapitaalinvesteringen van $150 miljoen onder de aandacht gebracht. Deze recente ontwikkelingen wijzen op de voortdurende inspanningen van Cinemark om de financiële prestaties te verbeteren en een superieure klantervaring te bieden.

InvesteringsPro Inzichten

Terwijl Cinemark Holdings, Inc. (NYSE:CNK) zich positioneert op de financiële markten met de laatste private aanbieding van senior notes, laten de aandelenprestaties van het bedrijf volgens InvestingPro een gemengd beeld zien. De Tips van InvestingPro geven aan dat het aandeel momenteel wordt verhandeld in de buurt van het hoogste punt in 52 weken en dat het de afgelopen zes maanden een aanzienlijke koersstijging heeft doorgemaakt, met een robuust rendement van 59,88% in die periode. Dit zou kunnen wijzen op vertrouwen van beleggers in de toekomstperspectieven van het bedrijf of een reactie op recente operationele verbeteringen.

Aan de andere kant, met een Price / Book multiple van 7,96 volgens de laatste beschikbare gegevens, wordt het aandeel verhandeld tegen een hoge waardering, wat zorgen zou kunnen oproepen over de duurzaamheid in het geval van marktvolatiliteit. Dit is vooral relevant omdat de aandelenbewegingen nogal volatiel zijn geweest, zoals een andere InvestingPro Tip aangaf. Beleggers zouden deze factoren in overweging kunnen nemen, vooral in het licht van de strategische financiële stappen van het bedrijf, zoals de uitgifte van senior notes.

Vanuit een fundamenteel perspectief laten de InvestingPro gegevens een gezonde omzetgroei zien van 16,52% over de afgelopen twaalf maanden vanaf Q1 2024, wat duidt op sterke operationele prestaties. Bovendien is de EBITDA van het bedrijf in dezelfde periode met een indrukwekkende 49,36% gegroeid, wat het vermogen onderstreept om winst te genereren voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie. De kwartaalomzetgroei heeft echter een dip laten zien van -5,16%, wat de aandacht kan rechtvaardigen van beleggers die kijken naar de kortetermijnprestaties van het bedrijf.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een diepere analyse biedt InvestingPro aanvullende inzichten. Er zijn op dit moment 11 aanvullende InvestingPro Tips beschikbaar, die kunnen worden geraadpleegd om beleggers te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Om van deze inzichten te profiteren, kunt u de couponcode PRONEWS24 gebruiken om tot 10% korting te krijgen op een jaarabonnement op Pro en een jaar- of halfjaarabonnement op Pro+.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Cinemark biedt $500 miljoen aan senior notes aan Door Investing.com (2024)

FAQs

Should I invest in Cinemark stock? ›

Cinemark Holdings has a consensus rating of Moderate Buy which is based on 7 buy ratings, 1 hold ratings and 1 sell ratings. The average price target for Cinemark Holdings is $23.67. This is based on 9 Wall Streets Analysts 12-month price targets, issued in the past 3 months.

How much is Cinemark in debt? ›

Total debt on the balance sheet as of March 2024 : $3.55 B

According to Cinemark Theatres 's latest financial reports the company's total debt is $3.55 B. A company's total debt is the sum of all current and non-current debts.

Is it smart to invest in movies? ›

Key Takeaways. Investing in a movies can be lucrative and glamorous, but it is also a sophisticated and highly risky undertaking. Before investing in any project, be sure to do your due diligence and research the project, the producers, the talent, and the potential audience appeal.

What is Cinemark stock price prediction? ›

According to the 11 analysts' twelve-month price targets for Cinemark, the average price target is $22.90. The highest price target for CNK is $27.00, while the lowest price target for CNK is $12.00. The average price target represents a forecasted downside of -7.85% from the current price of $24.85.

Top Articles
17 Fun Things to Do in Spokane, Washington
The Ultimate Guide To Beautiful Spokane, Washington
Fort Morgan Hometown Takeover Map
Cappacuolo Pronunciation
Kansas City Kansas Public Schools Educational Audiology Externship in Kansas City, KS for KCK public Schools
Vaya Timeclock
Jesus Calling December 1 2022
2024 Fantasy Baseball: Week 10 trade values chart and rest-of-season rankings for H2H and Rotisserie leagues
Cars For Sale Tampa Fl Craigslist
Horned Stone Skull Cozy Grove
Nestle Paystub
Caroline Cps.powerschool.com
Unit 1 Lesson 5 Practice Problems Answer Key
REVIEW - Empire of Sin
How Many Cc's Is A 96 Cubic Inch Engine
What is the difference between a T-bill and a T note?
Echo & the Bunnymen - Lips Like Sugar Lyrics
Alejos Hut Henderson Tx
Hell's Kitchen Valley Center Photos Menu
Cpt 90677 Reimbursem*nt 2023
Xxn Abbreviation List 2023
Destiny 2 Salvage Activity (How to Complete, Rewards & Mission)
Wicked Local Plymouth Police Log 2022
Long Island Jobs Craigslist
Craigslist Lakeville Ma
12 Top-Rated Things to Do in Muskegon, MI
Baja Boats For Sale On Craigslist
Minnick Funeral Home West Point Nebraska
South Bend Weather Underground
Chicago Based Pizza Chain Familiarly
NV Energy issues outage watch for South Carson City, Genoa and Glenbrook
12657 Uline Way Kenosha Wi
130Nm In Ft Lbs
Rs3 Bring Leela To The Tomb
Valley Craigslist
Emuaid Max First Aid Ointment 2 Ounce Fake Review Analysis
Mosley Lane Candles
Gridwords Factoring 1 Answers Pdf
Craigslist Dallastx
Netherforged Lavaproof Boots
Daily Jail Count - Harrison County Sheriff's Office - Mississippi
Studentvue Columbia Heights
Zasilacz Dell G3 15 3579
Wilson Tattoo Shops
The best bagels in NYC, according to a New Yorker
Tricia Vacanti Obituary
VDJdb in 2019: database extension, new analysis infrastructure and a T-cell receptor motif compendium
Iron Drop Cafe
Michaelangelo's Monkey Junction
Used Curio Cabinets For Sale Near Me
Swissport Timecard
Loss Payee And Lienholder Addresses And Contact Information Updated Daily Free List Bank Of America
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6445

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.